MammaIform

MammaIForm start v36

 

Kurs 1 pass i veckan med dedikerad träning för tjejer som genomgått en graviditet, under 8 veckor. Samt full tillgång till alla träningsledda pass på anläggningen underkurstillfället.

Fredagar: 10.00-11.00 Start vecka 36 den 1/9

12 platser

(Minst 8 deltagare för att kursen ska bli av. Vi återbetalar avgiften om vi tvingas ställa in.)

Investering: 1449 kr

Träning både före och efter graviditet kan ibland av många olika anledningar vara en het potatis. Många har åsikter om vad man bör och inte bör göra. Vi är alla olika och varje graviditet är olik en annan. Det ger oss också olika förutsättningar till hur vi fysiskt återhämtar oss från en förlossning. Det viktiga är att Du själv känner efter vad Din kropp är redo för och gör det som är bäst för Dig. En generell regel är att skynda långsamt. Det är ingen idé att stressa. Du ska inte vara rädd för att använda Din kropp, men heller inte vara rädd för att ta det lite lugnt med träningen direkt efter förlossningen. Det gäller att ha tålamod, det vinner Du på i långa loppet.

Kursen riktar sig främst till Dig som genomgått en graviditet senaste året och behöver hjälp och stöttning att träna upp din kropp igen, men även till Dig som inte har tränat alls eller knapphändigt innan en graviditet och förlossning.

Efter en graviditet är det extra viktigt att få kontroll på andningen för att hitta kontakten med de inre magmusklerna och bäckenbottenmuskulaturen. Men även höfter, säte, skuldror och axlar behöver stärkas upp. Utifrån det kommer vi successivt att öka träningsintensiteten under kommande 8 veckor.

När kursen är avslutad är Du redo att ta steget in i vår passverksamhet, där vi ALLTID individanpassar träningen. Du är varm välkommen att ställa frågor till kursansvarig om du känner dig osäker eller har några frågor.

Passen är främst upplagda utifrån att Du har haft komplikationsfri graviditet och förlossning (här inräknas även kejsarsnitt som har läkt), men vi välkomnar givetvis även Dig som stött på problem. Vi råder Dig dock att först kontakta en fysioterapeut och utifrån hens rekommendation kan vi sedan hjälpa Dig på bästa sätt, maila oss gärna om så är fallet.

Kursansvarig och den som främst kommer att hålla i passen på fredagar som är dedikerade er mammor, är utbildad funktionell tränare, utbildad inom träning för gravida och efter förlossning, legitimerad sjuksköterska och specialistsjuksköterska inom psykiatri, samt även mamma till 3 barn. Bebisar och även syskon är givetvis välkomna! Du har alltid möjlighet att stanna kvar efter passet för mysig samvaro med Dina kurskompisar samt om ni vill fika. Kaffe finns alltid för er som älskar det!

Länk till anmälan