GravidTräning

Varför är det hälsosamt att träna under graviditet?

Nummer ett, det är ingen ökad risk för mamma eller bebis att träna under en graviditet, snarare tvärt om! Som kvinna får du oftare en lättare förlossning och en snabbare återhämtning efter. Du mår bättre rent allmänt och blir piggare och gladare. Fettmassan ökar inte på samma vilket i sin tur minskar risk för graviditetsdiabetes. Risken för förlossningsdepression minskar också. Kvinnas kropp är fantastisk och har en otrolig kapacitet och styrka, den är oerhört viktig att ta hand om.

Alla mår bättre av träning och vi individanpassar utifrån dina fysiologiska och biomekaniska förändringar, men självklart även utifrån ditt egenmätta mående. Alla individer har olika bakgrund och olika förutsättningar men generellt för gravida är det viktigt att belasta jämt vid bäckenbottenbesvär och undvika en stressande hög puls. Vad som är mycket viktig vid en graviditet är att aktivera bäckenbotten och bål i övningar och tänka på buktrycket. Ore else? KEEP GOING GIRLS! Vi tar hand om dig och stärker dig utifrån och in!

För vem?

*För dig som är gravid, när som helst under din graviditet. Vi jobbar med att bibehålla den fysik och de muskler du har och/eller skapar en bättre fysik för dig som är oerfarne gällande träning innan.

*Inga förkunskaper krävs, du kan ha träant innan eller inte alls.

*Träning är bra för ALLA oavsett!

När: Söndagar kl. 10.30-11.30. Start v. 42, den 24/10.

Kursen löper under 9 v.  Skulle du missa tillfällen på grund av barnafödsel, kan du tillgodoräkna dessa under vår MammaIform sedan.

Investering: 1049:-

Kursledare och ansvarig för träningsupplägg: Joanna, som är leg. sjuksköterska, diabetessköterska och specialistsjuksköterska i psykiatri. Utbildat funktionell tränare med över 25 års erfarenhet som tränare och instruktör inom olika träningsformer och idrotter. Utbildad funktionell tränare inom träning för gravida och förlösta kvinnor. Mamma till 3 barn.

Funktionella tränare: Therese och Sandra som är utbildade funktionella tränare, med mångårig tränarbakgrund, samt erfarenhet av att träna gravida och förlösta kvinnor. Bägge är mammor till 2 barn vardera.

Anmäl dig här