Funktionella Ungar

Vad innebär det att vara en Funktionell unge hos Evolve?

 

Vi jobbar med styrketräning via lättare övningar och lekar, som alltid är övervakade av en instruktör. De är enkla och mycket effektiva utifrå barn och deras motorik samt utveckling. Träningen stärker både skelett och ger en grundstyrka som skyddar barn från ohälsa, men det skapar även en starkare kropp när de utövar andra sporter, som fotboll, handboll, innebandy, ridsport, golf osv..

Det viktigaste när det gäller barn och styrketräning är att träningsformen är varierade, inte allt för prestationsinriktad, eller att den skapar en press hos barnen – och så klart att den görs med måtta och genom naturliga övningar.

Funktionell Fitness är en sport som av den ovetande kan ses som hård, men faktum är att det är en perfekt träningsform för barn som vill styrketräna. Viktigt att tänka på är lämna tempot åt sidan. Fokus bör istället ligga på lek och tekniken samt att övningarna utförs i ett kontrollerat tempo. Vi satsar hellre på fler repetitioner under en längre tid än att använda oss av tunga vikter och komplicerade övningar. Det viktiga är att barn rör sig och tycker om det!

Söndagar

Kurstart: Söndag vecka 35
Investering: 699 (8 veckor)
Investering: 1449 (16 veckor)

Anmälan: Söndagar 6-9 år

Anmälan: Söndagar 10-12 år