Löpgrupp

Löpgrupp/ Löpgrupp + Funktionell träning

 

Fettförbränning är något som träningsanläggningar och massmedia älskar att svänga sig med. 

Kan man tappa tio kilo fett på en månad? Att tappa tio kilo fett på en månad är inte särskilt sannolikt. Det är mer sannolikt att klara det på 3-12 månader. Det strider i alla fall inte mot naturlagarna. Men det är knappast enkelt. Man måste andas ut fettet, det har med koldioxid att göra om någon är intresserad kan vi berätta…;-).. Det finns inget annat sätt att göra det på, såvida man inte skär loss det eller suger ut det. När man springer andas man mer, än när man sitter framför datorn (klicka på länken och läs om “sitt sjukan”) andas man mindre. Ut och spring och eller träna styrka i kombination med högintensiv träning, det är det enklaste rådet. De andra råden är svårare. 

Så vad gör vi på Evolve? Vi ska bli bättre på att löpa genom intervallträning! Oavsett om Du aldrig tränat förut eller om Du är vältränad är Du välkommen att springa intervaller tillsammans med vår meriterande löpcoach Andreas Malakow. Intervaller en extremt effektiv träningsform för att bygga styrka i dina löparmuskler och förbättra din kondition.

Kort om Intervaller

För att bli bättre på något inom träning krävs en progression, det vill säga att Du tar i och belastar kroppen lite mer än den är van vid. Eftersom Du inte orkar pressa dig själv maximalt under en hel löprunda är det effektivt att öka farten en viss tid eller en viss distans ett visst antal gånger. Det blir en form av extra ansträngning, sedan lite vila, ansträngning, vila och så vidare.

Med intervaller är det lätt att jämföra resultat från gång till gång, successivt öka fart eller antal och se tydliga förbättringar. Det är även ett kul sätt att träna för oss som gillar variation och för att hänga upp tanken på annat än hur ’jobbigt eller tråkigt’ det är att springa på löpband eller bara träna “inför milen”  till exempel. Ytterligare en fördel är att Du får bra effekt på syreupptagningsförmågan och konditionen på kort tid.

Intervaller är en träningsform där man utför fysisk ansträngning i en bestämd och oftast kort tidsperiod. Den fysiska ansträngningen varvas sedan med en bestämd viloperiod som kan vara både aktiv och passiv. Perioderna av arbete och vila kan vara allt från 10 sekunder till flera minuter, allt beroende på vilka muskler som tränas och konditionsnivå.

Är Du sugen på att bli en löpare, eller en bättre löpare eller verkligen optimera din löpning? Då ska Du absolut anmäla dig till detta! Du kan välja att köra 5-15 veckor, men minst 5 veckor i taget, Du kan även kombinera löpningen tillsammans med ett valfritt träningspass i veckan i vårt ordinarie schema.

Start: 25/5 med 5-veckors intervaller fram till och med 21/6.

Tisdagar 18.00-19.00

Länkar till anmälan:

Löpkurs 5 veckor investering 349:-